A murit profesorul Ionică Sava, unul dintre intelectualii de ținută ai Vrancei

0
1074

O veste tristă pentru vrânceni vine din satul Cândești, comuna Dumbrăveni. Profesorul Ionică Sava a murit la vârsta de 89 de ani. A fost profesor de biologie timp de peste patru decenii doar la Şcoala din satul natal Cîndeşti şi a format pentru viaţă multe generaţii de elevi, militând pentru valorile culturale autentice şi ocrotirea mediului ambiant. În anii de liceu, Ionică Sava i-a descoperit pe Shakespeare, Mark Twain şi alţi scriitori valoroşi, prin intermediul lor reuşind să se apropie de scris. Este laureat al concursului naţional de proză organizat de Tinerimea Română. A publicat mai multe volume, printre care „Speranţa”, „Maxim” şi „Biblioteca de Argilă”, ilustrate toate cu creaţii proprii şi a compus peste 20 de cântece pentru copii. Ionică Sava a și pictat fenomenal. Ca profesor de biologie, Ionică Sava a experimentat producerea unor soiuri de cireşi, nuci şi aluni, împreună cu elevii săi realizând la Cîndeşti o plantaţie de peste 5.000 de nuci şi aluni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Anunțul postat pe pagina de facebook de Satul Cândești

„Din păcate avem o veste tristă…a decedat unul din profesorii reprezentativi…din garda veche pe care i-a avut Școala generală din Cândești…un om plin de talente…profesor al multor generații de elevi…scriitor… pictor…un mare iubitor al agriculturii…livada sa de aluni era cunoscută în toată țara! Rămas bun domnule profesor…să îți fie țărâna ușoară!”

 

 Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentSe reiau activitățile aeronautice pe Aerodromul Focșani/ Pe 10 iunie se împlinesc 110 ani de la primul zbor executat la Focșani
Articolul următorCe sfaturi vă dau jandarmii dacă vă întâlniți cu ursul pe traseele montane