A murit președintele Parlamentului European, David Sassoli

0
321

Azi noapte, la ora 01:15, a încetat din viață președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli. Politicianul italian și-a găsit sfârșitul la un spital din Aviano, acolo unde fusese internat pe 26 decembrie 2021, „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”, potrivit purtătorului său de cuvânt.
După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian. Acest lucru a fost făcut public abia luni, două săptămâni mai târziu, când purtătorul său de cuvânt a anunţat anularea tuturor evenimentelor sale publice.
David Sassoli era un politician social-democrat italian cu o lungă carieră în jurnalism. El a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare legislativul european va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024). Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit. Cele mai mari șanse de a deveni președinte PE (atât imediat, ca interimar, cât și ulterior, prin alegere) le are prim-vicepreședintele PE Roberta Metsola (Malta), din partea Partidului Popular European. (sursa: Agerpres)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!