duminică, mai 26, 2024
AcasăSocietateA început „Săptămâna Prevenirii Criminalității”

A început „Săptămâna Prevenirii Criminalității”

În perioada 22 – 26 mai a.c., Poliția Română va derula, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. La nivelul județului Vrancea, polițiștii vor organiza acțiuni punctuale, menite a sensibiliza cetățenii în legătură cu importanța prevenirii criminalității și a adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi pentru prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Evenimentul va avea un caracter unitar, domeniile de referință fiind selectate în baza priorităților Poliției Române pentru acest an, după cum urmează:

• 22 mai – Siguranța copiilor;
• 23 mai – Siguranța online;
• 24 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;
• 25 mai – Prevenirea disparițiilor de minori/ plecărilor voluntare (evenimentele vor marca Ziua Internațională a Copilului Dispărut);
• 26 mai – Prevenirea violenței domestice.

Activitățile de informare a diverselor grupuri țintă şi acțiunile de distribuire în locuri publice a materialelor conținând recomandări preventive vor fi susținute de către structurile de prevenire a criminalității, ordine publică și siguranță școlară, în funcție de problematica abordată fiind implicați și parteneri instituționali.

Activitățile specifice au debutat astăzi, cu vizita polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și al Serviciului Rutier Vrancea la o grădiniță de pe raza municipiului Focșani. Cei mici au aflat informații utile despre regulile de circulație, care au fost puse în practică prin exerciții demonstrative. (sursa: IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu