A ales atletismul în loc de modelling și speră să ajungă la Jocurile Olimpice

0
477

O adolescentă talentată din Adjud are, deja, o poveste. La 16 ani, Alisia Adela Paruba este multiplă campioană și medaliată la aruncarea suliței, deși putea foarte bine să aleagă o carieră pe podiumurile de modă. Însă a ales sportul, iar rezultatele nu au întârziat să apară. E adevărat, cu mult efort și multe sacrificii, însă viitorul sună bine. „Îmi plăcea să fiu fotomodel, însă, din momentul în care am început să practic și atletismul, a trebuit să optez: ori, ori. Aveam vreo 8-9 ani, eram foarte energică, așa că am ales sportul. Dar aș minți dacă nu aș recunoaște că, uneori, mă încearcă un ușor regret că nu am continuat cu modeling-ul. Printre altele, aș fi avut șansa să lucrez cu personalități importante din domeniu”, le-a spus tânăra sportivă din Adjud ziariștilor de la cotidianul Deșteptarea, din Bacău.

Frumoasa sportivă a început sportul cu profesorul Gheorghe Catrinescu, un cunoscut șlefuitor de talente din Adjud. Acum activează la SCM Bacău, sub coordonarea unei mari campioane, Mihaela Melinte. „M-am bucurat mult când a venit la noi. Sincer, nu mă așteptam. E o fată deosebită și o sportivă de mare viitor. Viteza în braț. Din clipa în care am văzut-o mi-am spus: «Wow, chiar arată ca o aruncătoare de suliță»”, spune fosta campioană despre eleva sa din Adjud.

Potrivit cotidianului Deșteptarea ”Alisia a devenit recordmenă națională la Copii 1 cu o super-aruncare de 41 de metri. Acum țintește peste limita celor 50 de metri, însă, chiar dacă nu i-a atins în competiții, tot a reușit să urce pe podiumul Campionatului Național Under 22 (bronz) din martie și la Openul de Juniori (aur) din urmă cu o săptămână. Eleva din clasa a XI-a a Colegiului Național Pedagogic se pregătește pentru Naționalele de aruncări din acest weekend, de la București, de unde speră să se întoarcă cu o nouă medalie.” Cel mai bun rezultat personal la aruncarea suliței este de 48,89 metri, iar visul său, ca al oricărui sportiv, de altfel, îl reprezintă Olimpiada. Mai multe despre sportiva din Adjud puteți citi pe deșteptarea.ro.