AcasăActualitateVIDEO Carnea de porc, testată obligatoriu

VIDEO Carnea de porc, testată obligatoriu

Țăranii nu mai au voie să-și vândă porcii în piețe, pe tarabe sau în spații deschise. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  a luat această hotărâre pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare și pentru a proteja populația din cauza focarului de pestă porcină africană care s-a descoperit în Ucraina. Pentru comercializare, porcii vor fi sacrificați doar în abatoarele autorizate. În Vrancea funcționează 4 astfel de unități: Focșani, Homocea, Gologanu și Odobești. ”Toți cei care taie animale pentru Crăciun sunt obligați să efectueze testarea trichineloscopică. Crescătorii trebuie să ducă probe de carne (circa 60 de grame) la laboratoarele sanitar-veterinare pentru efectuarea analizelor, indiferent dacă vând carnea sau o consumă în familie”, ne-a declarat directorul executiv al DSVSA Vrancea, dr. Necula Botezatu.
Conform informațiilor din piață, porcii se vând cu prețuri cuprinse între 7 și 9 lei/kg, în viu, și cu circa 12-13 lei/kg, în carcasă.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Krystea Norocel Krysty pe Ape tulburi în Primăria Focșani
Serban Laurentiu Margelus pe Whiskey cu preţ redus vândut de fisc
Camelia Hristea pe Oprea, demisia!
Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu