Pagube uriașe în incendiul produs luni dimineață pe strada Tisei

0
173

Cinci autospeciale de stins incendii au fost concentrate luni pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la un imobil de tip triplex, cu regim de înălţime P+1, în Focşani, în cursul dimineţii de luni.

În cel mai scurt timp s-au deplasat la faţa locului patru autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Totodată, la fața locului s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea asistenţei medicale în caz de nevoie.

“În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, cât şi pentru împiedicarea propagării acestora la etajele inferioare. Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza suprafeţei întinse pe care s-a manifestat incendiul şi a cantităţii mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilului, acesta fiind construit pe structură de lemn.

Au fost acordate îngrijiri medicale unei persoane care prezenta o contuzie la nivelul gleznei, aceasta refuzând transportul la spital. Toate persoanele care se aflau în locuinţă în momentul izbucnirii incendiului au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă înainte de sosirea echipajelor de intervenţie”, potrivit unui comunicat ISU Vrancea.

În urma incendiului, a ars acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp şi au fost afectate elemente de mobilier, pereţii şi planşeele imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. S-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric la un aparat electric lăsat sub tensiune.