Mărășești, câmp de bătălie politică pentru partide în 2016

0
379

Chiar dacă este unul dintre cele mai sărace orașe din țară, Mărășeștiul este tentant pentru politicieni. Orașul are un anumit număr de votanți care pot crește zestrea electorală la nivel județean. Conform ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Mărășești sunt 9.959 de alegători înscriși pe listele electorale, din care se prezintă la vot în medie 4500 – 5500 alegători, așa că se pot aduna ceva voturi.
Partidele nu și-au desemnat, încă, oficial, candidații pentru ocuparea fotoliului de primar. Dar, din ceea ce există la momentul actual, putem identifica posibilii competitori la scrutinul din luna iunie. PSD îl va arunca, probabil, în luptă pe actualul primar Valerică Chitic (foto dreapta). Acesta are un trecut politic nu foarte îndelungat dar bogat în coloraturi. A fost membru important la PRM, apoi la PD/ PDL, s-a înscris în PNL înainte de alegerile locale din 2012 iar odată cu ordonanța traseiștilor a sărit în barca PSD. La rândul lor, liberalii îl vor arunca în bătălia pentru primărie pe Daniel Drăgan (foto stânga), directorul Căminului pentru Persoanele Vârstnice din oraș. Drăgan şi-a început cariera politică la tineretul PNL, a făcut un stagiu la PSD, a trecut la PDL iar acum, odată cu unificarea, este liderul PNL din Mărășești. Drăgan s-a remarcat printr-o relație tensionată cu actualul edil șef, Chitic.
Un fost penelist, Gheorghe Rusu, ar putea candida pentru Primăria Mărășești din partea formațiunii lui Tăriceanu. Gheorghe Rusu este om de afaceri și a fost consilier local PNL. Deranjat, probabil, de faptul că PNL nu-l mai bagă în seamă, Rusu a trecut în barca ALDE.
Nici Mișcarea Populară nu și-a desemnat candidatul dar ar putea intra în lupta pentru primărie cu o femeie. Este vorba de Cristina Stoica, membru fondator al partidului, care lucrează ca broker de asigurări.