Beneficiarii venitului minim garantat, puși la muncă de Primăria Mărășești

0
27

Primăria Mărăşeşti a stabilit planul de lucrări pe care le va realiza în 2016 cu beneficiarii Legii 416/2001, privind venitul minim garantat. Pentru a încasa banii, beneficiarii trebuie să presteze, între altele, lucrări de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare, împrăştierea materialului antiderapant pe străzi, refacerea pavajului pe străzile deteriorate (Lupeni, Democraţiei, Independenţei, Cuza-Vodă, Ecaterina Teodoroiu) curăţarea aleilor şi a şanţurilor, întreţinerea acostamentelor şi a spaţiilor verzi, curăţarea islazului, întreţinerea gazonului, reparaţii la vestiare şi gard pentru stadion.

„Avem între 170 și 200 de beneficiari de venit minim garantat pe care îi vom folosi la munci în oraș. Avem un plan de lucrări și noi putem conta pe oamenii aceștia în orice moment”, ne-a spus Ioan Ostafi, viceprimarul orașului Mărășești.

Legea prevede că „pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii„.