AcasăStiri Interne48.000 euro de la Departamentul pentru Republica Moldova, condus de un liberal,...

48.000 euro de la Departamentul pentru Republica Moldova, condus de un liberal, pentru 5 reportaje fără impact

Agenția de presă Rnews SRL, firma care editează publicația online PS News, a obținut de la Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, anul acesta, un contract în valoare de 240.000 lei. Pentru acești bani, PS News a publicat cinci reportaje video fără impact la public, cu tentă unionistă, realizate împreună cu postul de televiziune din Chișinău Realitatea MD. Canalul de televiziune este deținut de Dumitru Țîră, care în trecut a avut și funcția de director al Publika TV, postul oligarhului Vlad Plahotniuc.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, condus de penelistul Adrian Dupu, a acordat în acest an, 56 de finanțări nerambursabile unor fundații, unități de cult și ONG-uri din țară și din afara frontierelor României în programul „proiecte și acțiuni în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova având ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu Republica Moldova”.

Agenția Rnews a fost înființată de Ion Dumitru Relu, cel care l-a înlocuit pe Codruț Marta ca administrator special la lichidarea Realitatea, fost partener de afaceri cu Cozmin Gușă și Silviu Mănăstire, potrivit Buletin de București. În prezent, agenția este deținută de Cornel Ștefan Stănilă, fost angajat al Ministerului de Interne (MAI), care se prezintă pe Linkedin drept analist de informații.

Articolul complet îl puteți citi pe PRESShub.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu