40 de copii din Mărășești au condiții mai bune, datorită Uniunii Europene

0
316

”Centrul de zi Socio – Educațional” din Mărășești a fost modernizat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri nerambursabile.

Lucrările de modernizare și dotare a imobilului au început în mai 2015 și au constat în schimbarea anvelopei clădirii, înlocuirea ferestrelor, izolare termică, renovare interioară, achiziţie de calculatoare, maşini de cusut.

”Scopul nostru este să venim în sprijinul copiilor din oraș și să le facilităm accesul la educație. Prin acest proiect am reușit să extindem și categoria de beneficiari. Dacă până acum, de serviciile centrului beneficiau doar copii, prin acest proiect am venit și în sprijinul tinerilor, cu consiliere și sprijin real pentru problemele cu care se confruntă, mai ales în obținerea unui loc de muncă. Este datoria noastră să le oferim copiilor toate condițiile pentru a putea învăța și a ajunge cât mai sus în societate. Ne dorim ca aceștia să devină mândria orașului nostru”, a spus primarul Valerică Chitic la inaugurare.

La ”Centrul de zi” 40 de copii din Mărășești vor primi zilnic o masă caldă, dar și ajutor de specialitate la teme. Astfel, se urmărește îmbunătățirea frecvenței școlare, reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea rezultatelor școlare. Prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor și pentru 20 de tineri, aflaţi în situaţii de risc, în vederea îmbunătăţirii accesului la piaţa muncii, prin organizarea unor sesiuni de instruire, îndrumare, consiliere şi asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă în decursul unei perioade de 12 luni.

”Centrul de zi” funcționează în subordinea Primăriei Mărășești și a fost înființat în urmă în anul 2003, în cadrul unui proiect prin care au fost înființate astfel de centre în mai multe localități din Vrancea. În prezent, doar centrul de la Mărășești mai funcționează în folosul comunității locale.