sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitatePoveşti de succes: un focşănean îi meditează pe elevii londonezi. "Trăiesc un...

Poveşti de succes: un focşănean îi meditează pe elevii londonezi. „Trăiesc un vis în care fac ce-mi place”

Focşăneanul Adrian Harapcea şi-a luat viaţa în piept şi a plecat în Anglia cu un vis care avea să se transforme în realitate. În scurt timp după ce a ajuns la Londra, acesta a identificat o oportunitate de a îmbina utilul cu plăcutul şi a deschis un centru de meditaţii la matematică pentru elevii londonezi. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar focşăneanul se gândeşte să extindă centrul  nu numai pentru meditaţii la matematică – materia pe care o predă – ci şi la altele. El spune că nu a fost uşor, dar nici greu să ia o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât face ceea ce ştie şi ce-i place.

image1În Regatul Unit am plecat la sfârşitul lui 2012, cu gândul de a face doar ceea ce îmi place şi anume să fiu profesor de matematică în sistemul de învăţământ din Londra. A fost destul de interesant, deoarece sistemul educaţional britanic este total diferit de cel cu care eram obişnuit în România. Consider că sistemul, în Romania, este mult mai bun, ţinând cont strict de partea de predare, structurare a materiei şi, în primul rând, pasiunea profesorilor. Este o părere personală, după ce am predat matematica în câteva şcoli din Londra, ultima fiind London Academy School (una dintre cele mai mari şcoli din Londra, cu peste 1000 de elevi la liceu – clasele 7-11 şi 400 la colegiu, clasele 12-13)”. În paralel, Adrian Harapcea oferea meditaţii private pentru că, spune el, întotdeauna a crezut că în acest fel poţi să alegi propriile tale modalităţi de a transmite informaţii şi poţi oferi mult mai mult studentului care așteaptă deja altceva decât ce primește într-o ora de matematică la şcoală. Şi reuşeşte foarte bine să transmită asta, pentru că numărul clienţilor/elevilor a crescut în timp.

„A sosit momentul în care a trebuit să iau o hotărâre destul de importantă. Punând toate astea cap la cap, m-am întrebat unde sunt mai de ajutor, unde pot da mai mult şi unde e locul meu? Şi mi-am dat seama că, de fapt, eu fac performanţă cu acei copii care simt şi vor să progreseze, să învețe cum să înveţe și îmi face o mare image8 plăcere să văd că le luminez calea. Astfel am renunţat la a mări numărul profesorilor obișnuiți în Londra şi am înfiinţat o firmă de meditaţii RaviTutoring LTD ( Ra de la Rareş şi Vi de la Victor – băieţii mei), am închiriat un mic spaţiu comercial care l-am transformat şi aşa a început … iar acum parcă trăiesc un vis în care fac ceea ce ştiu şi-mi place, nefiind îngrădit de un sistem, şi să fie şi o afacere profitabilă care îmi poartă sufletul în totalitate”, povesteşte focşăneanul.

În momentul de faţă, programul fiind destul de încărcat ( în jur de 25 elevi permanenţi dar şi elevi care vor doar câteva ore înaintea examenelor) este image4în căutarea unor profesori pasionaţi de matematică ce vor urma programa făcută de focşănean cu metodele sale, care au dat şi dau rezultate foarte bune (toţi elevii au luat calificativul A – maximum la examene). Iar, dacă lucrurile funcţionează după aşteptări, acesta va extinde centrul pentru toate materiile obligatorii la examene (limba engleză şi stiinţe (fizică, chimie, biologie). „E frumos şi pare uşor, dar nu a fost. Nu a fost nici greu, pur şi simplu a fost o poveste care m-a găsit şi în care m-am regăsit. Şi care continuă”, încheie profesorul focşănean.

 

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu