joi, iulie 25, 2024
AcasăStiri Interne34 de rachete antigrindină lansate marți pentru alungarea grindinei

34 de rachete antigrindină lansate marți pentru alungarea grindinei

Urmare a instabilității atmosferice accentuate și a unui cod rosu de vijelii și grindină, emis de ANM, pentru zona de nord a Județului Vrancea, specialiștii din cadrul UCCG Moldova 2 Vrancea, au lansat ieri 34 de rachete antigrindină, în formațiunile noroase ce prezentau parametrii de grindină mai mare de 6 cm. Astfel, s-a reușit combaterea căderilor de grindină pe teritoriul protejat de Punctele de lansare și s-a evitat calamitarea culturilor din zonă.
În ceea ce privește regimul de precipitații, din datele colectate în teren, dar și din informațiile furnizate de măsurătorile radar, din imaginea de mai jos, se poate observa că, pe directia de deplasare a norului, au fost cantități însemnate de precipitații, cuprinse între 20 litri/mp, înregistrați în Punctul de Lansare Varnița și peste 35 de litri/mp în zona Adjud.
“Ignorarea schimbărilor climatice va fi văzută în retrospectivă ca unul dintre cele mai mari eșecuri ale umanității.” (Prof. James Edward Hansen, fost director al NASA, Coordonator al Programului pentru Știința Climei, Conștientizare și Soluții, derulat de Institutul Pământului din cadrul Universității Columbia)
Sursa: Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu