3 milioane de euro, bani europeni, pierduți de CJ Vrancea pentru lucrările de amenajare a Crângului Petrești

0
543

Consiliul Județean Vrancea a pierdut aproape 3 milioane de euro, bani europeni, după ce a ratat termenul de finalizare a lucrărilor de amenajare a unei zone împădurite de lângă Focșani, Crângul Petrești. Pornit în august 2015, proiectul ar fi trebuit să se încheie în același an. Consiliul Județean a reușit să termine însă lucrările abia la începutul verii lui 2017, cu un an și jumătate întârziere. Instituția dă vina pe ploile abundente din perioada respectivă și pe constructor, renumit pentru faptul că începe mai multe lucrări deodată, dar nu reușește să le finalizeze la timp.

  • Consiliul Județean Vrancea a obținut în 2015 circa 4 milioane de euro din bani europeni pentru amenajarea Crângului Petrești.
  • Lucrările au demarat în august 2015 și aveau termen de finalizare patru luni și jumătate.
  • Pentru că termenul de finalizare nu a fost respectat, Consiliul Județean a pierdut 3 milioane de euro.
  • Contractul cu constructorul a fost reziliat iar instituția încearcă să recupereze de la el banii pierduți în instanță.
  • Pentru amenajarea Crângului Petrești, Consiliul Județean Vrancea a obținut în 2015, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, finanțare de 5.104.673,14 euro, din care contribuția europeană reprezenta 4.027.435,01 euro. Proiectul prevedea ca la „Crâng” să se realizeze piste de biciclete, trotuare, alei prin pădure, spații pentru promenadă, locuri de odihnă și foișoare de observație a faunei.

Contractul pentru execuția lucrărilor a fost încredințat unei asocieri de firme formate din …

Citește tot articolul pe presshub.ro!


Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și Vrancea24.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.