20 de metri cubi de lemne, recolta poliției după o săptămână de controale

0
194

În perioada 15-21 februarie, poliţiştii vrânceni au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. Prima acțiune a avut loc pe data de 15 februarie, iar în urma controlului efectuat la o societate comercială din Câmpuri s-a constatat faptul că administratorul nu a completat la zi registrul pentru evidența intrărilor-ieșirilor de material lemnos, fiind sancționat pentru acest lucru. Tot la data de 15 februarie, la controlul efectuat la altă societate comercială din Câmpuri a fost confiscată cantitatea de 4,81 m.c. lemn foc gorun deținută fără documente legale și contravaloarea a 2,00 m.c. lemn foc paltin, care a fost expediată fără documente.

Polițiștii au descoperit pe DJ 205E, în comuna Garoafa, un bărbat de 30 ani, din comuna Vidra, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 3,3 m.c. lemn foc fag, fără a deţine documente de provenienţă şi transport. Pe 16 februarie, a fost depistat un bărbat de 35 ani, din comuna Vîrteşcoiu, care a tăiat ilegal şi a sustras trei arbori nemarcaţi din pădurea situată în punctul „Paișu”. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi sustragere material lemons. Pe 17 februarie, în comuna Tătăranu a fost depistat un bărbat de 62 ani. în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,5 m.c. material lemons pentru foc, fără documente de provenienţă.

La Nistoreşti a fost executat un control în fondul forestier al proprietarilor din zona Schit-Valea Neagră, ocazie cu care a fost depistat un bărbat de 46 ani, din satul Vetreşti-Herăstrău, în timp ce tăia 6 arbori din specii de foioase, din pădurea proprietate personală. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de tăiere fără drept de arbori.

Tot cu dosar penal s-a ales un alt bărbat din Nereju a fost prins în timp ce tăia un arbore din proprietatea Obştii Nereju. În altă zi, la Nănești, polițiștii au oprit în trafic unșofer care transporta 6,8 mc de lemn de foc, dar avea documente doar pentru 5,6. Prin urmare, oamenii legii i-au dat jos din mașină diferența de cantitate de lemne pentru care nu avea documente.

Alte asemenea cazuri au mai avut loc la Valea Sării, Tătăranu, Dumitrești, Poiana Cristei, Vidra, Cîmpuri, în toate aceste situații oamenii legii împărțind amenzi, unele fapte lăsându-se și cu dosare penale.