12 zile libere în 2016

0
108
Conform legii, vom avea 12 zile libere anul viitor. Dintre acestea, 6 pică în zile de sâmbătă sau duminică. În luna ianuarie avem 3 zile de sărbători legale: 1 ianuarie (vineri), 2 ianuarie (sâmbătă) și 24 ianuarie (duminică). Urmează Sărbătorile de Paști – 1 mai (duminică) și 2 mai (luni). Totodată, 1 mai este și Ziua Muncii, ceea ce înseamnă că cele două sărbători se contopesc în 2016, spre nemulțumirea firmelor din turism și nu numai.
CNZ-SITE-CNZ De Rusalii sunt alte două zile libere: 19 iunie (duminică) și 20 iunie (luni). Pe timpul verii mai este o singură sărbătoare legală, 15 august (luni) – Adormirea Maicii Domnului. Apoi mai avem zile libere spre sfârșitul anului: Sfântul Apostol Andrei, 30 noiembrie (miercuri), Ziua Națională a României, 1 Decembrie (joi), prima zi de Crăciun, 25 decembrie (duminică) și a doua zi de Crăciun, 26 decembrie (luni).
Pentru credincioșii catolici mai sunt două zile libere, pe 27 și 28 martie (de Paștele catolic). De asemenea, este posibil ca guvernul să mai stabilească, prin hotărâre de guvern, ca și alte zile să fie declarate libere, din diverse motive. Printre acestea ar putea fi 3 mai, pentru a prelungi vacanța de Paști care coincide cu Ziua Muncii, sau 2 decembrie (vineri), pentru a asigura o minivacanță în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie.