12 persoane evacuate la Odobești în urma unui incendiu

0
19

12 persoane au fost evacuate azi noapte, de pompierii militari din cadrul ISU Vrancea,  dintr-un bloc de locuințe sociale din oraşul Odobeşti, în urma unui incendiu care ameninţa să cuprindă întregul imobil.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la o magazine improvizată pentru depozitarea lemnelor, amenajată la etajul al doilea al imobilului. Pompierii militari au luat măsura evacuării persoanelor aflate în apartamentele de la etajele doi şi trei, fiind conduse în afara imobilului nouă adulţi şi trei copii. La faţa locului s-au deplasat şi două ambulanţe (SMURD şi SAJ Vrancea) pentru a putea asigura asistenţa medicală în caz de nevoie. Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite ori intoxicate cu fum”, au precizat reprezentanții ISU Vrancea.

În urma incendiului, au ars aproximativ două tone lemne de foc depozitate la etajul al doilea al imobilului. Locatarii blocului utilizează sobe cu acumulare de căldură pentru încălzirea apartamentelor.  Evenimentul s-a produs din cauza depozitării cenuşii şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.