1000 de amenzi date de Poliția Rutieră Vrancea la sfârșitul săptămânii

0
276

Poliția Vrancea a dat în ultimul week-end amenzi de peste 200.000 lei , a reținut 42 permise de conducere și a constatat mai multe infracțiuni la volan, în cursul acțiunii „Week-end rutier în siguranță” desfășurată la nivel național, informează IPJ Vrancea:

„În perioada 8-10 iulie a.c., la nivel național s-a aflat în desfășurare acțiunea ,,Week-end rutier în siguranță”, care a avut drept scop reducerea numărului și a consecințelor accidentelor rutiere dar și cresterea vizibilitatii elementului polițienesc.
La nivelul județului Vrancea, au fost folosite efective din structurile de ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi din cadrul Inspectoratului Județean de poliție Vrancea.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 16 infracțiuni din care 15 la regimul rutier și una de altă natură și au fost reținute 42 permise de conducere din care 23 pentru depășirea limitei legale de viteză și 10 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 1014 sancțiuni contravenționale din care 969 la regimul rutier, 26 la Legea 91/1991 și o sancțiune pentru nerespectarea Legii 38/2003 modificată, în valoare totală de 211.975 lei”.
(IPJ Vrancea)

Evenimente rutiere

La data de 9 iulie a.c., ora 10.02, polițiștii rutieri fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Ciușlea, în afara satului Răchitosu, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că un bărbat de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus de un minor în vârstă de 13 ani, acesta din urma neasigurându-se la pătrunderea de pe un drum agricol pe DJ 205E. În urma producerii evenimentului, minorul a fost transportat la spital pentru efectuarea de investigații medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate doua probe biolgice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului. (IPJ Vrancea)

La data de 9 iulie a.c., orele 21.00, polițiștii din Gugesti, au depistat un autoturism pe DJ 205 B, în comuna Dumbrăveni, în afara părții carosabile, pe un teren acoperit cu vegetație uscată. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 48 ani, din localitate, care înceercând să ocolească o groapă de pe suprafața carosabilă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, find proiectat pe sens opus. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o concentrație de 1,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fiind recolatate și două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimenului. (IPJ Vrancea)