100 de ani de viaţă, 100 de ani de istorie! Veteran de război, omagiat la împlinirea unui secol de viață

0
306
Militarii garnizoanei Focșani au participat la ceremonia organizată la monumentul eroilor din comuna Bălești, prilej cu care au fost comemorați eroii localității, manifestare înscrisă în seria de evenimente dedicate sărbătorii Zilei Eroilor și de asemenea, i-au fost alături cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a ultimului veteran de război din localitate aflat în viață, domnul plt. adj. pr. (rtg.) SIMBOTIN Ion. Veteranul de război, domnul plt. adj. pr. (rtg.) SIMBOTIN Ion, supraviețuitor al luptelor crâncene din cel de-al II lea Război Mondial, a împlinit astăzi 11.06.2021 venerabila vârstă de 100 ani.
În cadrul festivităţii organizate de către Primăria Băleşti, Comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, col. ŞERBAN Neculai, a mulţumit veteranului de război pentru sacrificiul depus în slujba patriei cu prilejul aniversării zilei sale de naştere şi de asemenea, a mulțumit autorităților locale care demonstrează prin fapte, că nu şi-au uitat eroii care s-au sacrificat pentru eliberarea tărâmului românesc.
Veteranii de război care astăzi mai sunt în viață, sunt istoria vie a acestei națiuni, veterani spre care se îndreaptă toată aprecierea şi respectul instituției militare pentru jertfa depusă sub culorile drapelului național pentru continuitatea peste veacuri a națiunii române. La Mulţi Ani domnule plt. adj. pr. (rtg.) SIMBOTIN şi fie ca bunul Dumnezeu să vă ţină sănătos în viaţă şi vă asigurăm de toată aprecierea noastră pentru sacrificiile făcute pentru statul român sub culorile Drapelului naţional. (sursa: Centrul militar zonal Vrancea)