100 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ion Cuza”

0
175

Sărbătoarea împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ion Cuza” din Focșani a fost marcată sâmbătă printr-o serie de manifestări care au adus la Focșani oaspeți de vârf pentru militarii brigăzii. La ceremonialul din Piața Unirii au fot prezenți consilierul prezidențial, Ion Oprișor, Departamentul Securităţii Naţionale, șeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, prefectul Sorin Hornea, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, foști comandanți ai unității, cadre militare în rezervă și retragere, familiile militarilor, veterani de război și focșăneni care au vrut să fie alături de una dintre cele mai mari unități militare a României la acest moment aniversar.

Președintele Iohannis a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 8 LAROM

Consilierul prezidențial a adus la Focşani mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care, la propunerea MApN, a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 8 LAROM cu Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, ” în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism demonstrat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, pentru devotamentul şi curajul dovedite de militari pe timpul executării misiunilor în teatrele de operaţii”.
Statul Major General a decorat la rândul său drapelele de luptă ale unităţilor componente ale Brigăzii 8 LAROM – Batalioanele 81, 83, 96 LAROM, 84 Asigurare Date și 85 Sprijin Logistic, cu Emblema de Onoare a Statului Major General.
larom 01Mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri au fost înaintaţi în grad, ceremonialul de schimbare a treselor de pe umerii militarilor avansaţi fiind făcut de doi generali: șeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă şi consilierul prezidențial, general (rz.) Ion Oprișor, Departamentul Securităţii Naţionale. Gazda evenimentului a fost comandantul Brigazii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, general de brigadă Adrian Stroea.
Pe lângă defilarea militarilor şi a maşinilor de luptă, în faţa Casei de Cultură a fost organizată o expoziţie a tehnicii de luptă din dotarea Brăgăzii 8 LAROM „Alexandru Ion Cuza”.

Sursa foto: Brigda 8 LAROM

Opt militari din cadrul Brigăzii 8 LAROM au fost avansaţi în grad
Soldatul și subofițerul anului, aleși prin concurs la Brigada 8 LAROM
Pregătire în poligonul Cincu pentru militarii Brigăzii 8 LAROM
Președintele Klaus Iohannis a decorat Brigada 8 LAROM din Focșani

LAROM 100 (6)LAROM 100 (3)LAROM 100 (4) LAROM 100 (5)