NEWS ALERT

VIDEO Primarul Misăilă a convins opoziția din Consiliul Local să voteze proiectul prin care se dorește modernizarea centurii de ocolire a orașului

Stefan Borcea
16:12, 12 octombrie 2017

Cel mai dezbătut proiect de pe ordinea de zi a Consiliului Local Focșani a fost cu siguranță aprobarea dării în administrare către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a sectoarelor de drumuri naționale DN 2 km 180+220 – km 188+390, DN 2D km 0+000 – km 2+552, DN 23 km 0+000 – km 5+025 și DN 23A km 0+000 – km 1+500, împreună cu terenurile aferente. Administrarea se va face până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor în cadrul Proiectului „Remodelarea arterei formată din Calea Munteniei și Calea Moldovei, astfel încât să corespundă nevoilor urbane”. Este un proiect pe termen lung, prin care municipalitatea dorește atragerea a 18 milioane de euro, fonduri europene, bani cu care se vrea schimbarea totală a centurii de ocolire a orașului, prin crearea de piste de biciclete, iluminat stradal, asfaltări. Proiectul a mai fost discutat de două ori în ultima lună, dar consilierii liberali au avut rezerve în a-l vota și nu a fost aprobat. În ședința extraordinară de miercuri, primarul Cristi Misăilă a reușit să-i convingă, cu greu, pe liberali că proiectul gândit în urma studiilor de mobilitate și de trafic este unul bun pentru oraș.

“Este vorba despre centura de ocolire DN2. Avem de făcut pe toată artera extindere piste de biciclete și două sensuri giratorii. Unul la intrare în Focșani, la intersecția cu Bulevardul București și alt sens giratoriu la intersecția strada Revoluției cu Calea Munteniei.  Din DN 23, de la intersecția E85 către Brăilei se va reabilita tot segmentul de drum, inclusiv până la limita intravilanului, inclusiv bandă de transport și piste de biciclete. Dacă vorbim de segmentul DN2D, care începe la intersecția E85 cu strada Mărășești, pe tot acest segment va fi făcută pistă de biciclete care să meargă până la intersecția cu strada Odobești. Iar străzile Odobești, Bîrsei, Bicaz vor fi reabilitate integral tot prin fonduri europene. Vom închide inelul de piste biciclete pe Longinescu, Anghel Saligny, 1 Decembrie, reabilitate tot prin fonduri europene”, a spus primarul Cristi Misăilă. Potrivit edilului, toate acste investiții intră într-un proiect mare. De asemenea, vor fi făcute piste de biciclete și sensuri unice pe cele două bulevarde mari, astfel: primul sens unic pe Bulevardul București-Bulevardul Unirii-Independenței și celălalt sens unic pe străzile Cuza Vodă-Bucegi până la intersecția cu 1 Decembrie. Primăria studiază posibilitatea să facă piste de biciclete pe bulevardul Gării și Republicii. Edilul a mai menționat că prin acest proiect vor fi eliminate din oraș și îndreptate pe centura ocolitoare și cele aproape 1.300 de curse de transport județean care operează zilnic în Focșani, iar municipiul va achiziționa autobuze de transport ecologice. Proiectul a fost votat cu 20 de voturi pentru, singura abținere fiind reținută în contul consilierului local Costel Bîrsan, care și-a arătat neîncrederea în capacitatea Primăriei Focșani de a putea întreține aceste sectoare de drum național care vor trece la municipalitate.

Citeste si: