Premierul desemnat, Ludovic Orban, întâlnire cu societatea civilă

0
1338

Prim ministrul desemnat cu formarea Guvernului, după trecerea moțiunii de cenzură la adresa cabinetului Dăncilă, continuă seria întâlnirilor cu partidele politice și cu reprezentanții mediului de afaceri, ai mediului academic și ai societății civile. Ludovic Orban s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale, pentru a discuta despre problemele societății românești, despre soluții, proiecte și obiective pe care să le promoveze viitorul executiv. ”Acestea sunt cele patru puncte prezentate azi premierului desemnat Ludovic Orban în întâlnirea cu societatea civilă: trei puncte executive și unul politic.
1. Alegeri corecte. Asta presupune acces la informații garantat, atât legislativ cât și la nivelul practicii administrative.
2. Educație. Creșterea importanței gândirii critice (inclusiv educație media) în procesul de realizare a planurilor-cadru și a programelor școlare pentru liceu, aflat în derulare.
3. Cultura. Atenție la patrimoniul digital, inclusiv la conservarea materialelor de presă digitale.
Politic: sancționarea prin poziții publice a discursului împotriva jurnalismului, respect față de libertatea presei și a libertății de exprimare.”, potrivit unui comunicat al ong-urilor participante la discuția cu prim ministrul desemnat.

Potrivit lui Ludovic Orban, programul de guvernare și componența cabinetului vor fi depuse la Parlament până la sfârșitul acestei săptămâni. Apoi, la începutul săptămânii viitoare, vor avea loc audierile în comisiile parlamentare și votul de învestire a noului guvern.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentStudent bătut crunt de un minor pe o stradă din Focșani
Articolul următorFOTO Competiții sportive în Garnizoana Focșani