joi, iunie 13, 2024
AcasăFocsaniExercițiu ISU, la Focșani. Pompierii vrânceni, pregătiți să intervină pentru salvarea victimelor...

Exercițiu ISU, la Focșani. Pompierii vrânceni, pregătiți să intervină pentru salvarea victimelor în caz de cutremur

Prevenirea situaţiilor de urgenţă şi intervenţia profesionistă în cazul producerii unor calamități sunt două activităţi esenţiale, pe care pompierii vrânceni le dezvoltă prin antrenamente și exerciții. Astăzi, Detașamentul de Pompieri Focșani a desfășurat un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren în situaţia producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade scara Richter.

Conform scenariului, la momentul producerii cutremurului, mai mulți copii se jucau într-o zonă de clădiri industriale dezafectate din municipiul Focșani. Un copil este surprins sub dărâmături, iar un altul a rămas blocat într-o încăpere fără posibilitatea de a se evacua. În același timp, izbucnește un incendiu într-o magazie, în care erau depozitate mai multe bunuri, folosită ca adăpost de un om al străzii. Pentru gestionarea situațiilor de urgență simulate pompierii au intervenit cu 1 autospecială de transport persoane și victime multiple, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 container multirisc și 1 autospecială de primă intervenție și comandă.

În cadrul exercițiului au fost desfășurate activități de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături cu ajutorul echipajului canin și a echipelor specializate în căutare-salvare urbană. Totodată, echipajele de stingere au intervenit prompt pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiții cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetățenilor, este unul dintre obiectivele principale ale pompierilor vrânceni. Astfel, pentru a fi pregătiți să acționeze în orice situații de urgență, periodic desfășurăm exerciții tactice. Scopul acestora este acela de a pregăti efectivele proprii privind modul de intervenție, organizare și cooperare eficientă și operativă în cazul producerii unei situații de urgență reală. (ISU Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu