AcasăStiri InterneControale ANSVSA în perioada minivacanței de Sfânta Maria Mare

Controale ANSVSA în perioada minivacanței de Sfânta Maria Mare

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin structurile de control de la nivel național, a desfășurat acțiuni de verificare pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure. Acțiunile de control au avut drept scop protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și al intensificării activității comerciale din zonele de agrement și localitățile de interes turistic. În cadrul acțiunilor, inspectorii au urmărit respectarea cerințelor de igienă în spațiile de depozitare, preparare, prelucrare și comercializare a produselor alimentare, verificarea igienei și a stării de sănătate a personalului lucrător, conformitatea materiilor prime și a ingredientelor utilizate, derularea programelor de autocontrol și existența procedurilor bazate pe principiile HACCP. Totodată, s-a verificat trasabilitatea produselor și s-au avut în vedere măsurile necesare pentru prevenirea practicilor frauduloase. Echipele de inspectori au desfășurat controale la festivaluri, târguri de vară, pelerinaje, hramuri bisericești, manifestări culturale cu specific gastronomic, festivități dedicate Zilei Marinei Române, precum și în toate stațiunile de pe litoralul Mării Negre, urmărind atingerea obiectivului zero cazuri de toxiinfecții alimentare.

În perioada 11 – 16 august, inspectorii ANSVSA au verificat 1.271 de unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, precum și unități amplasate în zone cheie de interes turistic – în gări, autogări, porturi, pe faleze și în alte locații intens frecventate de turiști. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.212.720 de lei, și au fost emise 14 ordonanțe de suspendare temporară a activității și 4 ordonanțe de interzicere a activității. „Am fost prezenți în toate zonele cheie de interes turistic. Prioritatea noastră a fost și rămâne siguranța alimentară a cetățenilor, pentru ca fiecare să se bucure de zilele libere în deplină siguranță.” — dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

ANSVSA continuă să supravegheze permanent operatorii din industria alimentară, contribuind la protejarea sănătății publice și la desfășurarea concediilor în condiții de siguranță alimentară. Reamintim cetățenilor că pot apela gratuit Call Center-ul ANSVSA – 0800.826.787, disponibil din orice rețea de telefonie, pentru sesizări sau informații din domeniul siguranței alimentelor. (sursa: ANSVSA)

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Krystea Norocel Krysty pe Ape tulburi în Primăria Focșani
Serban Laurentiu Margelus pe Whiskey cu preţ redus vândut de fisc
Camelia Hristea pe Oprea, demisia!
Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu