AcasăSocietateFOTO Lecție de degustare de vinuri

FOTO Lecție de degustare de vinuri

Somelierii prezenți la Concursul Național de Vinuri de la Festivalul Bachus 2017 au ținut o lecție de degustare de vinuri. Focșănenii curioși au putut afla ce înseamnă să deguști un vin și cum se procedează. A degusta înseamnă să-ți pui la contribuție mai multe simțuri: văzul, mirosul, gustul, simțul tactil dar și auzul. Somelierii au explicat cum se toarnă un vin în pahar, cum se ține paharul, ce mișcări trebuie să facem pentru a putea simți toate caracteristicile vinului, cum se gustă și se miroase o mostră de vin. Dacă se respectă toate aceste ”reguli”, atunci se obține o percepție corectă care oferă satisfacții deosebite prin înțelegerea complexității vinului respectiv, a soiului din care a fost realizat, a zonei de proveniență precum și a obiectivului pe care oenologul a dorit să-l realizeze prin acel vin.
”Profesorul” de la cursul de degistare a fost Marian Timofti, președintele Organizației Somelierilor din România 2011. Acesta a avut ca asistenți alți doi somelieri cu experiență, printre care s-a numărat și focșăneanul Vasile Ghimpu. Acesta din urmă este somelier acreditat, absolvent al școlii de somelieri din Italia, precum și degustător autorizat de cafea.
Cursul de degustare a fost completat și de o scurtă lecție de gastronomie: somelierii au explicat cum și ce fel de vinuri se aleg în funcție de felurile de mâncare – la ce se potrivește vinul alb, când se bea vin roșu sau roze, la ce fel de mâncăruri se bea vin dulce sau când este potrivit un spumant. Lecțiile de degustare a vinurilor continuă astăzi și mâine, de la ora 17.00, în cortul special amenajat în centrul orașului, pe Bulevardul Unirii.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

Krystea Norocel Krysty pe Ape tulburi în Primăria Focșani
Serban Laurentiu Margelus pe Whiskey cu preţ redus vândut de fisc
Camelia Hristea pe Oprea, demisia!