Astăzi, 09.07.2025, 14 echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Comandamentului Estival 2025 au desfășurat o amplă acțiune de control în perimetrul festivalului. În total, au fost verificate 90 de unități de alimentație publică. Rezultatele în urma controalelor:
– Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei
– Au fost reținute oficial peste 124 de kg de carne și produse alimentare (crispy de pui, carne tocată de vită refrigerată și congelată, maioneză etc), fiind dirijate către unități de neutralizare.
Printre principalele nereguli constatate:
• Neîntreținerea spațiilor, utilajelor și ustensilelor
• Etichetare necorespunzătoare
• Produse fără elemente de identificare
• Depozitare necorespunzătoare la recepție
• Nerespectarea normelor de igienă pentru depozitare
• Instalații frigorifice neigienizate și/sau nefuncționale
• Lipsa documentelor de trasabilitate
Acțiunile de control vor continua pe întreaga durată a festivalului, pentru a asigura respectarea normelor de siguranță alimentară și pentru a proteja sănătatea participanților la acest eveniment. Ne menținem ferm dezideratul: ZERO toxiinfecții alimentare în sezonul estival 2025! (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor)