vineri, mai 17, 2024
spot_img
AcasăSocietateActivități de vacanță pentru tineri, în cadrul proiectului ”Tinerii și natura în...

Activități de vacanță pentru tineri, în cadrul proiectului ”Tinerii și natura în TANDEM”

Joi, 17 august 2023 s-a desfășurat la Zaga-Zaga activitatea „Tinerii și natura în TANDEM” din cadrul proiectului „TANDEM”. Proiectul a fost organizat de Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeana de Sport Vrancea în parteneriat cu Asociația „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești. La activitate au participat 24 de tineri, dintre care 19 tineri din județ și 5 voluntari străini veniți prin Corpul European de Solidaritate, printr-un proiect al  Asociației „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești. Menționăm că majoritatea participantilor la această activitate au fost tinerii din echipa Centrului de Tineret, câștigătoare a Festivalului de Voluntariat 2022-2023 cu proiectul „All the lives we haven’t lived”. Ei au participat săptămânal și s-au implicat în foarte multe activități în perioada octombrie 2022 – iunie 2023.

Activitatea de la Zaga-Zaga a fost una relaxantă, non-formală astfel încât tinerii au fost dezinhibați și s-a creat un cadru familial și familiar de exprimare, având ca obiective secundare să creeze relații de comunicare, noi prietenii și un spirit de team work. Activitatea a fost susținută de doamna profesoară Ionela BATOG de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret“ Focșani  care prin activități intractive de comunicare în limba engleză, jocuri non-formale de teambuilding, de dezvoltare personală și de interacțiune: Dicebreakrs, Story chain, Baloon Fight, Dice Talk,Game of Masks a încurajat comunicarea si interactiunea participantilor la aceasta activitate.

Activitatea non-formală „Tinerii și natura în TANDEM” a avut ca scop dialogul intercultural, creșterea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine și a curajului tinerilor de a se exprima în limba engleză, de a-si imbunatati abilitatile de comunicare într-o limbă străină de circulație internațională, de a lega noi relații de prietenie. Proiectul a fost organizat cu sprijinul gazdelor de la Zaga-Zaga și al firmei de transport – Transport Public Focșani, cea care s-a implicat și a susținut și alte proiecte ale Centrului de Tineret Focșani.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea mulțumește tinerilor participanți la acest proiect, coordonatorilor acestora, doamnei profesoare Ionela Batog de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret“ Focsani precum și celor care ne-au facilitat desfășurarea activității, ZAGA-ZAGA si Transport Public Focșani, fără de care nu am fi reușit să desfășurăm această activitate! (Direcția Județeană de Sport Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu