duminică, mai 19, 2024
AcasăSportLPF și MTS vor redeschiderea stadioanelor pentru fani. La fel ca în...

LPF și MTS vor redeschiderea stadioanelor pentru fani. La fel ca în alte țări, se propune și aprobarea consumului de bere pe stadioane

Liga Profesionistă de Fotbal și Ministerul Tineretului și Sportului susțin revenirea cât mai rapidă a spectatorilor pe stadioane. Totuși, decizia finală în acest sens va fi luată de IGSU și Ministerul Sănătății. ”Ne-am întâlnit cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuții cu domnii Arafat și Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU și Ministerul Sănătăţii. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor”, a scris, pe Facebook, Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că fanii sunt discriminați de autoritățile statului, având în vedere că spectacolele, cinematografele și restaurantele sunt deschise. „Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activități de divertisment, precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui ca sportul şi fanii săi să nu fie respectați”, este de părere Justin Ștefan.

De asemenea, LPF doreşte modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive. ”Fanii fotbalului românesc sunt o forță, au foarte multe idei corecte, iar în cadrul întâlnirii cu ministrul sportului, Eduard Novak, am dezbătut oportunitatea modificării Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive. În cadrul discuției, am avansat propunerea de a modifica legea în sensul de a permite vânzarea și consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive, acest lucru fiind permis în alte țări europene.”, a mai precizat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu