Vitezomanii, vânați trei zile de polițiști

0

În perioada 17 – 19 noiembrie, la nivel național, acțiunile polițiștilor vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

 Obiectivul polițiștilor îl constituie  salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

Astfel, la data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 10.45, pe DJ 204 D, în apropiere de intersecția cu DJ 205 P, zonă în care s-au produs accidente rutiere grave, o femeie de 33 ani, din comuna Suraia, a fost depistată de polițiștii Biroului Rutier în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 km/h, deși viteza maxima admisă pe acea categorie de drum este de 90 km/h.

La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 11.34, polițiștii Biroului Rutier Focșani, au depistat  pe strada Calea Odobești, din comuna Cîmpineanca, un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Ciorăști, care ce circula cu viteza de 107 km/h, viteza maximă admisă pe respectivul sector de drum fiind de 50km/h.

Ambii conducători auto au fost sancționati contravențional conform OUG 195/2002 Rep, cu amenda în valoare de 1305 lei.

Totodata a fost aplicată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile.

Poliţistii vrânceni recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed, să acorde o atenţie sporită pietonilor, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!