VIDEO Asociaţia pentru Protecţia Pacientului vrea colaborare cu autorităţile locale

0

Asociația Națională pentru Protecția Pacientului – Sucursala Vrancea a organizat miercuri, 10 mai, în Sala mică a Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani, conferința ”Săptămâna Pacientului”. La eveniment a participat domnul VASILE BARBU, PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI NAȚIONALE PENTRU PROTECȚIA PACIENTULUI (ANPP) și LUMINIȚA POPA, JURIST ANPP. La invitație au răspuns numeroși specialiști din sistemul de sănătate din județul Vrancea.
Conferința face parte din evenimentele organizate de ANPP Vrancea în cadrul ”SĂPTĂMÂNII PACIENTULUI”, care a început pe 8 mai și va continua până pe 14 mai.

Prezent la Focșani, PREȘEDINTELE ANPP VASILE BARBU a punctat nevoia parafării unui parteneriat cu autoritățile locale pentru apărarea
drepturilor și intereselor pacienților.
”Mulțumim echipei de la sucursala Vrancea, sperăm să colaborăm strâns. Noi avem experiență cu alte localități, avem parteneriate cu peste 80 de spitale, spre exemplu, din țară. Vrem să devenim un partener real și activ al autorităților, al furnizorilor de servicii de sănătate, ai profesioniștilor din sistemul sanitar. Vrem să devenim partener real al guvernării locale și centrale. Primim sesizări multe de la pacienți, dar și de la medici și manageri de
spitale, însă prin parteneriatul cu autoritățile, vrem să reducem numărul acestor probleme semnalate”, _a declarant, la Focșani,
VASILE BARBU, PREȘEDINTELE ANPP.

Oficialul ANPP a remarcat Campania de informare ”MÂINILE CURATE SALVEAZĂ VIEȚI” pe care Sucursala Vrancea o derulează în școlile din Focșani.
_”Avem o mare problemă cu educația pentru sănătate. Proiectul sucursalei a fost o idee grozavă și vă promit că va deveni model pentru alte județe. Pe partea de prevenție puteți face mult mai mult, dar în parteneriat cu primăriile, cu Inspectoratul Școlar, prin implicarea ministerelor Sănătății și Educației_”, a mai spus VASILE BARBU, PREȘEDINTELE ANPP.

La această invitație a răspuns pozitiv VICEPRIMARUL FOCȘANIULUI, MARIUS IORGA, cel care a propus ca ANPP-Vrancea să încheie un protocol cu Direcția de Asistență Socială și Medicina Școlară, din cadrul Primăriei Focșani, pentru extinderea campaniei în toate unitățile școlare din municipiu.

ANPP SUCURSALA VRANCEA a luat naștere, din punct de vedere juridic, în toamna anului trecut, din conducere făcând parte ANA-MARIA DIMITRIU, PREȘEDINTE SUCURSALĂ, și MEDIC DIANA STOICA, VICEPREȘEDINTE.

ANPP promovează și apără drepturile și interesele pacienților din România. Prin obiectivele sale, promovează educația pentrsănătate, programele de sănătate publică, precum și produsele și serviciile de sănătate de calitate realizate în România și în Uniunea Europeană. ANPP are ca obiectiv important asigurarea că niciunui pacient nu îi este refuzat dreptul a fi corect informat, competent tratat, complet despăgubit pentru prejudiciile materiale şi morale ce îi sunt produse din cauza malpraxisului medical şi a deficienţelor administrative survenite în furnizarea de servicii şi
îngrijiri medicale.

PREȘEDINTE ANPP VRANCEA, ANA-MARIA DIMITRIU