USR: Vrancea merită adevărul! Doar 4 paturi de spital la 1.000 de locuitori

0

Continuăm campania noastră tot cu cifrele din sănătate, care arată un sistem public precar și profund bolnav la nivelul judeţului. Iată-le!
4 paturi de spital la fiecare 1000 de locuitori. În Cluj, spre exemplu, sunt înregistrate 9 paturi la fiecare 1000 de locuitori. Doar patru județe sunt mai slab dezvoltate la acest capitol.
Suntem in rând cu judeţe precum Calaraşi, Giurgiu, Ialomiţa sau Tulcea!
Aşa cum am arătat îm materialul de presă anterior, nici în ceea ce priveşte deficitul de medici sistemul vrâncean nu stă mai bine:
1 medic la peste 1000 de locuitori în județul Vrancea. Decalajul este uriaș față de județe dezvoltate precum Cluj, acolo unde un medic se ocupă de 234 de locuitori.
Deficiența este mare și față de media națională, unde raportul este de 1 medic la 553 de locuitori.

Primele minute ale Zilei Naționale au consemnat, în Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din București, un anunț către 112: ”Nu mai trimiteți cazuri de obstetrică-ginecologie că închidem secția pentru că nu mai avem de nici unele! Drept urmare, o femeie de 21 de ani a născut în seara respectivă prin cezariană, iar anestezia a fost făcută cu o substanță folosită la dentist și care nu ține la intervențiile grele!”. Femeia a fost operată în chinuri groaznice.

„Avem de tot ce ne trebuie…” spunea în anul 2015, după tragedia de la Coelctiv, un fost ministru al sănătății, iar această minciună cinică și nerușinată a costat viața a zeci de tineri care ar fi putut fi salvați la spitale demne de secolul nostru din străinătate. Zeci de familii distruse, sute de destine afectate, din cauza incompetenței și a lipsei de responsabilitate și respect pentru viața oamenilor.

Domnule Oprişan, până a ajunge la anestezice, noi, la spitalul Sf. Pantelimon din Focșani, nu avem nici măcar unde aşeza pacientul.

Va cerem în mod public dumneavoastră, Consiliilor Locale, atât Județean cât și Municipal, să nu urmaţi calea de comunicare obsesiv iresponsabilă a partidului pe care îl reprezentaţi. Este impetuos necesară asumarea unei strategii pe termen mediu şi lung în ceea
ce privește construcția unui nou spital in judeţul Vrancea. Sănătatea vrâncenilor trebuie sa fie prioritară.

Facem apel, de asemenea, la încetarea războiului surd din Consiliul Local Focșani și Consiliul Județean Vrancea și punerea în practică a soluțiilor existente, aşa cum am indicat in comunicarea precedentă:
● prin fructificarea posibilității finanțării din fonduri europene pentru modernizărea spitalului județean actual și/sau pentru construirea unuia nouș
● prin urmarea exemplelor de succes, precum cel al spitalului din Moineşti, unde administrația locală încurajează managementul competent.

Doar 4 paturi de spital la 1000 de locuitori. Avem tot ce ne trebuie…
Vrancea s-a prăbușit în ultimii 25 de ani în rândul județelor subdezvoltate, unde se zbate acum în ultima treime la toate statisticile socio-economice, alături de județele sărace precum Vaslui, Teleorman sau Mehedinți.
USR Vrancea și-a propus să inițieze o campanie de informare, care arată faptul că județul nostru nu mai este deloc acolo unde îl știam cu toții. Scopul principal al acestui demers este de a aduce în dezbatere publică câteva aspecte cheie deficitare (din economie, sănătate, infrastructură), dar și soluțiile pe care noi le propunem.