Un vrâncean încearcă să traverseze Atlanticul pe velier, împreună cu echipa, pentru a ajuta copiii cu autism

0

Adrian Vîrlan, un IT-ist din Focșani conduce un echipaj format din încă șase persoane cu care pe data de 19 noiembrie va încerca să traverseze Atlanticul pe un velier.  Aceștia participă la o competiție care se desfășoară de peste 30 de ani, la care iau parte aproape 300 de ambarcaţiuni şi 1.500 de navigatori. Aventura românilor are ca scop ajutorarea copiilor cu autism.

”Eu sunt la bază IT-ist , am o familie iubitoare care mă susține în tot ce vreau să fac. Am un copil de 10 ani căruia îi place la nebunie marea. Vorba aceea: așa tată, așa fiu. Totul a plecat acum ceva ani când, făcând scuba-diving si accesând un forum, cineva mi-a propus să fac parte dintr-un echipaj care să aducă un velier de 10 metri din Genova (nordul Italiei ) în Calabria (sudul Italiei)… L-am întrebat pe tip atunci de costuri și mi-a spus că acestea sunt formate din mâncarea, băutura pe care o consumăm la bord … Am acceptat și după 2 zile în care am făcut rău de mare … a început să-mi placă și mi-am propus ca la întoarcerea în România să fac o școală de profil, să pot conduce o ambarcațiune. De atunci, am tot evoluat, având acum un brevet care îmi permite să navighez oriunde”, povestește Adrian Vîrlan, potrivit Libertatea.

Citiți AICI mai multe despre aventura românilor care pe 15 decembrie, cu velierul Andrew,  trebuie să ajungă din Insulele Canare până în Caraibe, de cealaltă parte a oceanului.