Un infractor notoriu din Vrancea, condamnat la pușcărie, prins la Constanța

0

Cristinel Viorel Ibriş, de 33 de ani, din Jitia, bărbatul care a fost condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea instrumentelor oficiale şi folosire a instrumentelor false, a fost prins pe 4 martie de poliţiştii din Constanţa.

El a fost condamnat definitiv pe 25 februarie 2019, la Curtea de Apel Galaţi, iar pe numele său, a fost emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani, două luni şi alte 696 de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiţionat.

În Focșani, Viorel Ibriș este cunoscut mai ales pentru cele pste 100 de infracțiuni la regimul rutier, pentru care a și fost condamnat. Ulterior, acesta s-a specializat în altfel de infracțiuni, fiind condamnat la șase ani de închisoare pentru falsuri în înscrisuri, după ce falsificat adeverințe de salariat pentru a-și achiziționa bunuri electrocasnice. Ca să scape de pușcărie, la un moment dat acesta și-a înscenat  moartea, reușind să-i păcălească, tot cu acte false, pe judecători, care au decis încetarea procesului. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi l-au găsit pe Ibriş acasă, teafăr şi nevătămat. Tânărul s-a ales astfel cu un nou dosar penal și în timpul procesului le-a spus magistraților că s-a îndreptat și că este preot în localitatea constănţeană Ovidiu.