Turneul Internațional de Judo Memorialul ”AUREL CÎMPEANU” are loc sâmbătă

0

Sâmbătă 12 Noiembrie 2016, începând cu orele 9, va avea loc la Sala Sporturilor din Focșani ediția cu numărul XIV a Turneului Internațional de Judo Memorialul ”AUREL CÎMPEANU”. Evenimentul este organizat în memoria lui Aurel Cîmpeanu, antrenorul vrâncean care a avut mari performanțe, acesta pregătind în decursul carieriei sale unii dintre cei mai reprezentativi judoka ai Vrancei și ai României.

Memorialul este organizat de Asociația Județeană de Judo Vrancea și CSM  Focșani 2007, în colaborare cu ASOCIAȚIA DE SECURITATE și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani și al Clubului Sportiv Unirea Focșani. Și în acest an competiția sportivă are onoarea de a-i avea alături pe sponsorii UMO Serv, ARTIFEX și PANDORA Prod, această ediție fiind susținută în premieră și de Primăria Municipiului Focșani. De menționat și ajutorul dat competiției de Carrefour Focșani și Crama Gîrboiu.

            Dacă turneul organizat în anul 2015 a fost a doua ediție de nivel internațional, cu sportivi de la 38 de cluburi din țară și cinci din străinătate, și în acest an organizatorii, sponsorii împreună cu toți cei implicați vor păstra nivelul internațional al competiției. Astfel, în cadrul Memorialului ”AUREL CÂMPEANU” ediția 2016, va avea loc un turneu internațional de judo cu sportivi invitați de la cluburi de tradiție din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și Serbia, pentru băieți la categoriile U14, U16 și U18. Va fi organizat și un turneu de judo pentru fete la categoriile U14 și U16, iar anvergura competiției fiind la un nivel ridicat și anul acesta prin organizarea unui turneu de tip Open pentru seniori, confirmând-și prezența sportivi de prestigiu din țară și străinătate.

Invitatul special al organizatorilor este multiplul campion european, mondial și olimpic ILIAS ILIADIS, cel mai tânăr campion olimpic din istoria acestui sport (cucerit la vârsta de 17 ani), acesta fiind unul dintre cei mai valoroși și spectaculoși reprezentanți ai judoului mondial.

De asemenea, printre invitații speciali ai organizatorilor sunt Lucian Grigoropol, fondatorul primei școli de judo din Vrancea, Alina Dumitru și Adrian Croitoru, campioni europeni, mondiali și olimpici, ambii fiind invitați constanți ai competiției vrâncene.

Intrarea este liberă pentru toți cei care sunt pasionați de judo, dar și pentru cei ce sunt împătimiți ai sportului, în general.

Scopul declarat al organizatorilor constă în determinarea tinerilor să aleagă sportul și implicit un mod de viață sănătos în detrimentul multiplelor tentații ale zilei de astăzi. Frumusețea judoului, importanța invitaților și anvergura competiției sunt motive temeinice pentru aceștia să se alăture acestui eveniment sportiv de mare excepție ce va avea loc în Municipiul Focșani.