joi, aprilie 18, 2024
AcasăStiri InterneSpumantele de Panciu, recomandate de specialiști pentru mesele de sărbători

Spumantele de Panciu, recomandate de specialiști pentru mesele de sărbători

Săptămâna trecută, mai mulți degustători cunoscuți din România au participat la prima ediție a Concursului de Spumante Românești. Degustătorii s-au împărțit în două echipe – masculin și feminin – și au avut la dispoziție 37 de probe de vinuri spumante, produse în România. Județul Vrancea a fost reprezentat de spumantele produse de Crama Panciu, vinuri apreciate de degustători. După analiza tuturor probelor, specialiștii au întocmit mai multe clasamente, pe categorii:

Brut natur: 1. Crama Hermeziu, Thrubillo, Chardonnay; 2. Petro Vaselo, Kotys, PN;  3. Silvania, Premium Lux, FR 50%, Ch 25%, R italian 25%.                          Extrabrut: 1. Jidvei, FR 33%+Ch 33%+PN 33%, extrabrut.                             Brut: 1. Recaș, Muse stars, Chardonnay; 2. Panciu, Cuvée Prestige, PN, Ch, FR;  Cotnari, Colocviu la Praga, TR; 3. Panciu, Blanc de Blancs, Chardonnay.      Extrasec: 1. Zarea, Diamond Collection FR 70% +Ch 30%; 2. Cotnari, Colocviu la Veneția, Busuioacă de Bohotin; 3. Jidvei, Extra Dry, FR 33%+Ch 33%+PN 33%.   Sec: 1. Silvania Premium FR 50%, Ch 25%, MO 25%; 2. Silvania Premium Lux, FR 50%, Ch 25%, R italian 25%; 3. Hermeziu Thrubilo, Chardonnay.               Demisec: 1. Jidvei, Mărgăritar, PN, rosé; 2. Panciu, Casa Panciu, FR + MO;         3. Jidvei, Mărgăritar, FR 33%+Ch 33%+PN 33%.                                         Dulce: 1. Panciu, Panciu riserva, MO.

Primele 3 opțiuni ale echipelor au fost:                                                   Masculin: 1. Villa Vinea Cuvée Celést FR 33,3%+RR 33,3%+PN 33,3%, brut;   2. Jidvei, PN, rosé brut; 3. Panciu, Panciu riserva, MO.                              Feminin: 1. Zarea Diamond Collection FR 70% + Ch 30%, extrasec; 2. Petro Vaselo Kotys PN brut natur; 3. Recaș, Muse stars Ch, brut; Silvania Premium Lux, brut natur, FR 50%+Ch 25%+R italian 25%.

Topul 2018 al celor mai apreciate 10 spumante, în funcție de metoda de obținere:  Metoda clasică, tradițională:                                                                                  1. Zarea, Diamond Collection FR 70%+Ch 30%, extrasec;                              2. Recaș, Muse stars, Ch, brut;                                                                    3. Silvania, Premium, FR 50%, Ch 25%, MO 25%, sec;                                4. Panciu, Cuvée Prestige PN+Ch+FR, brut; Cotnari, Colocviu la Praga, TR, brut;  5. Panciu, Blanc de Blancs, Ch, brut;                                                            6. Cotnari, Colocviu Vibe, FN, rosé, brut;                                                    7. Jidvei, PN, rosé, brut;                                                                                  8. Villa Vinea, Cuvée Celést FR 33,3%+RR 33,3%+PN 33,3%, brut;                    9. Zarea, 100, Ch 60%+FR 40%, brut;                                                      10. Jidvei, FR 33%+Ch 33%+PN 33%, extrabrut.

 Metoda Charmat:                                                                                              1. Panciu, Panciu riserva, MO, dulce (metoda Asti);                                    2. Jidvei, Mărgăritar, rosé, demisec;                                                      3. Panciu, Casa Panciu, FR+MO, demisec;                                                4. Panciu, Panciu riserva, PN 75%+FR 25%, brut;                                  5. Hermeziu, Thrubilo, Ch, brut natur;                                                      6. Recaș, Domeniile Recaș, Ch, brut;                                                          7. Petro Vaselo, Bendis, PN, rosé, brut;                                                8. Hermeziu, Thrubilo, Ch, sec;                                                              9. Jidvei, Mărgăritar, demisec;                                                                  10. Recaș, Domeniile Recaș, Cadarcă 90%+CS 5%+CF 5%, rosé, brut.

Mai multe despre această acțiune găsiți pe viesivin.ro.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Spumantele de Panciu, recomandate de specialiști pentru mesele de sărbători

Săptămâna trecută, mai mulți degustători cunoscuți din România au participat la prima ediție a Concursului de Spumante Românești. Degustătorii s-au împărțit în două echipe – masculin și feminin – și au avut la dispoziție 37 de probe de vinuri spumante, produse în România. Județul Vrancea a fost reprezentat de spumantele produse de Crama Panciu, vinuri apreciate de degustători. După analiza tuturor probelor, specialiștii au întocmit mai multe clasamente, pe categorii:

Brut natur: 1. Crama Hermeziu, Thrubillo, Chardonnay; 2. Petro Vaselo, Kotys, PN;  3. Silvania, Premium Lux, FR 50%, Ch 25%, R italian 25%.                          Extrabrut: 1. Jidvei, FR 33%+Ch 33%+PN 33%, extrabrut.                             Brut: 1. Recaș, Muse stars, Chardonnay; 2. Panciu, Cuvée Prestige, PN, Ch, FR;  Cotnari, Colocviu la Praga, TR; 3. Panciu, Blanc de Blancs, Chardonnay.      Extrasec: 1. Zarea, Diamond Collection FR 70% +Ch 30%; 2. Cotnari, Colocviu la Veneția, Busuioacă de Bohotin; 3. Jidvei, Extra Dry, FR 33%+Ch 33%+PN 33%.   Sec: 1. Silvania Premium FR 50%, Ch 25%, MO 25%; 2. Silvania Premium Lux, FR 50%, Ch 25%, R italian 25%; 3. Hermeziu Thrubilo, Chardonnay.               Demisec: 1. Jidvei, Mărgăritar, PN, rosé; 2. Panciu, Casa Panciu, FR + MO;         3. Jidvei, Mărgăritar, FR 33%+Ch 33%+PN 33%.                                         Dulce: 1. Panciu, Panciu riserva, MO.

Primele 3 opțiuni ale echipelor au fost:                                                   Masculin: 1. Villa Vinea Cuvée Celést FR 33,3%+RR 33,3%+PN 33,3%, brut;   2. Jidvei, PN, rosé brut; 3. Panciu, Panciu riserva, MO.                              Feminin: 1. Zarea Diamond Collection FR 70% + Ch 30%, extrasec; 2. Petro Vaselo Kotys PN brut natur; 3. Recaș, Muse stars Ch, brut; Silvania Premium Lux, brut natur, FR 50%+Ch 25%+R italian 25%.

Topul 2018 al celor mai apreciate 10 spumante, în funcție de metoda de obținere:  Metoda clasică, tradițională:                                                                                  1. Zarea, Diamond Collection FR 70%+Ch 30%, extrasec;                              2. Recaș, Muse stars, Ch, brut;                                                                    3. Silvania, Premium, FR 50%, Ch 25%, MO 25%, sec;                                4. Panciu, Cuvée Prestige PN+Ch+FR, brut; Cotnari, Colocviu la Praga, TR, brut;  5. Panciu, Blanc de Blancs, Ch, brut;                                                            6. Cotnari, Colocviu Vibe, FN, rosé, brut;                                                    7. Jidvei, PN, rosé, brut;                                                                                  8. Villa Vinea, Cuvée Celést FR 33,3%+RR 33,3%+PN 33,3%, brut;                    9. Zarea, 100, Ch 60%+FR 40%, brut;                                                      10. Jidvei, FR 33%+Ch 33%+PN 33%, extrabrut.

 Metoda Charmat:                                                                                              1. Panciu, Panciu riserva, MO, dulce (metoda Asti);                                    2. Jidvei, Mărgăritar, rosé, demisec;                                                      3. Panciu, Casa Panciu, FR+MO, demisec;                                                4. Panciu, Panciu riserva, PN 75%+FR 25%, brut;                                  5. Hermeziu, Thrubilo, Ch, brut natur;                                                      6. Recaș, Domeniile Recaș, Ch, brut;                                                          7. Petro Vaselo, Bendis, PN, rosé, brut;                                                8. Hermeziu, Thrubilo, Ch, sec;                                                              9. Jidvei, Mărgăritar, demisec;                                                                  10. Recaș, Domeniile Recaș, Cadarcă 90%+CS 5%+CF 5%, rosé, brut.

Mai multe despre această acțiune găsiți pe viesivin.ro.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu