Simulare de incendiu la stația CFR din Mărășești

0

Primăria Mărășești anunță că în cursul zilei de 18 mai 2017, în oraș a avut loc un exercițiu al personalului de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Mărășești, în colaborare cu pompierii de la Stația Panciu.

Exercițiul s-a desfășurat pe două etape. Prima etapă a vizat simularea unui incendiu declanșat la un automotor pentru transport călători. Acțiunea s-a desfășurat în incinta Stației CFR Mărășești, pe bucla către Panciu, unde s-a manevrat o locomotivă cu un vagon.

În etapa a doua, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu la o magazie dezafectată situată în incinta fostului depou de locomotive.

Exercițiul a fost o activitate reușită și utilă pentru îmbunătățirea experienței profesionale a personalului implicat în acțiune. La simulare au lucrat în echipă 6 reprezentanți ai SVSU Mărășești, 9 cadre militare de la Stația de Pompieri din Panciu, 14 angajați ai Companiei de Căi Ferate și 8 cadre ale  Poliției locale.

În urma analizei efectuate privind modul de desfășurare a exercițiului s-a concluzionat că reprezentanții CFR au știut să ia primele măsuri în ceea ce privește alarmarea, evacuarea personalului, eliberarea căilor de acces și limitarea extinderii incendiului până la sosirea pompierilor.

Referitor la modul de intervenție al pompierilor, atât cei din cadrul SVSU, cât și cei militari au avut timpi de reacție foarte buni și au colaborat bine și eficient pentru rezolvarea situației de urgență produsă.

Întreaga acțiune s-a desfășurat conform protocoalelor încheiate între instituțiile statului care trebuie să acționeze în astfel de situații. Menționăm că voluntarii de la SVSU Mărășești, coordonați de Adrian Dumitru, participă în permanență la numeroase exerciții, menite să le asigure o pregătire foarte bună pe linie de situații de urgență.

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI