Șeful Poliției Române, demis de ministrul de Interne. Cine îi succede

0

Șeful Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Despescu, a fost demis astăzi de către ministrul de Interne, Carmen Dan, în urma celui mai mare scandal cu care s-a confrunta instituția în ultimul timp, după ce pedofilul căutat de autorităţi s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere. În locul lui Despescu, ministrul Carmen Dan a cerut primului ministru să-l  împuternicească pe chestorul principal Cătălin Ioniță, șeful Direcției Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne .

„Am cerut clarificări privind problemele de sistem. Superficialitatea testărilor a făcut ca în sistem să ajungă oameni cu deviaţii comportamentale. Sunt total nemulţumită de explicaţiile date. Din păcate, această atitudine este o constantă, pe care eu mi-o asum. I-am cerut şefului Poliţiei să aibă o discuţie cu şeful Serviciului Omoruri despre celelalte dosare în care este suspectat agentul. Aflu acum că dosarul din 2009 s-a prescris. Propun schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu“, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus că aşteaptă ca și şeful Secţiei Omoruri din Poliţia Română, Radu Gavriș, „să facă un pas în spate”, un gest similar fiind aşteptat şi din partea şefului Departamentului Control Intern de la Poliţia Rutieră.