Șeful BRD Vrancea, urmărit penal de DIICOT. Ce firmă cunoscută din domeniul vinului se consideră prejudiciată

0

Mai mulți directori din cadrul BRD, printre care și șeful BRD Vrancea, Daniel Constantin Popa, au fost puși sub urmărire penală de DIICOT Vrancea, într-un dosar complex cu învinuiri de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, abuz în serviciu, efectuarea de operațiuni financiare în mod ilegal și fals informatic. Potrivit site-ului Sursa Zilei, în acest dosar parte vătămată este Societatea  “Arta Vinului” din Cîrligele, deținută de soții Mariana și Valentin Ochean.

Mariana Ochean, administratorul firmei, a contractat în 2010 de la BRD Bacău, prin societatea sa, un credit de investiții cu garanții imobiliare.

”Analiza documentelor contabile eliberate petentei (SC Arta Vinului n.r.) conduce la concluzia că fără a fi evidențiate în acte semnate de administratorul petentei, Ochean Mariana, au fost acordate mai multe credite sau chiar o linie de garantare care a inclus și contractele semnate de petentă dar de care petenta nu a beneficiat în totalitate”, se arată în ordonanța DIICOT de începere a urmăririi penale față de responsabilii bancari, scrie Sursa Zilei.

Întregul articol poate fi citit AICI