VIDEO Analia Selis a adus tangoul argentinian la Focșani

0

Seara de 14 martie a fost o seară de tango simfonic pentru focșănenii care iubesc muzica de calitate, dansul, momentele romantice, dar și pentru cei care au fost invitați speciali pe scena Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”, Analia Selis, Mariano Castro și Orchestra de cameră ”Unirea” condusă de maestrul dirijor Sabin Păutza.

Fie că au fost curioși să asculte primul concert de gen din viața culturală a orașului, fie că au vrut să revadă Orchestra ”Unirea” la al treilea concert din acest an, ori pur și simplu să admire și asculte invitații, focșănenii au umplut sala Ateneului spre încântarea organizatorilor și a interpreților intens aplaudați după fiecare reprezentație. În public s-au aflat și trei rezidenți ai căminului de bătrâni din Focșani, o doamnă și doi domni, fiind pentru a doua oară în ultima vreme când se întâmplă acest lucru lăudabil, bătrânii venind însoțiți de voluntarii Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.

Seara de tango simfonic a fost deschisă de directorul Ateneului, Valentin Gheorghiță care a prezentat o scurtă istorie a tangoului, precum și câteva detalii despre invitații în concert, însoțite de mulțumiri atât din partea instituției, dar și din partea publicului amator de cultură.

În Sala mare a Ateneului s-au auzit ritmurile de tango argentinian, dar și românesc într-o interpretare de excepție a invitatei speciale, Analia Selis. În program, au fost incluse 16 lucrări aranjate orchestral de către celebrul pianist- invitat, Mariano Castro, lucrări ale unor compozitori celebri precum Astor Piazzola, Carlos Gardel, Angel Villoldo, E.S. Discepolo, F. Canaro, Nell Martin, Sabin Păutza, Ion Vasilescu ș.a.

De origine argentiană, Analia Selis a cucerit publicul român după participarea la Festivalul Cerbul de Aur 2004, iar de atunci a ales să trăiască în România alături de soțul său, violoncelistul Răzvan Suma. Din anul 2014, Analia Selis a început o colaborare de lungă durată cu pianistul argentinian Mariano Castro, membru al renumitei trupe de tango ”Narcotango”, venind astfel în întâmpinarea publicului din România cu un repertoriu variat, de la folclorul latino american până la tango.

Următorul concert al Orchestrei de cameră ”Unirea” va avea loc pe 18 aprilie 2016, în sala mare a Ateneului Popular Focșani.