Școală de vară la Gălăciuc, pentru 35 de tineri

0

35 de tineri, formatori, parteneri DJST Vrancea si membri ai Centrului de Tineret Focsani, s-au implicat in mod deosebit, în activitățile proiectului de tineret „Scoala de vara Galaciuc II”. Proiectul se incadreaza la prioritatea Programului P2 al MTS – cultura și educatie nonformala, si s-a organizat in perioada 1 – 30 august 2016, la Centrul de Agrement Galaciuc, aflat in administrarea DJST Vrancea.

scoala vara 1Proiectul de tineret a fost organizat în parteneriat cu IPJ Vrancea, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, CT”Ion Mincu”, ANITP –Centrul Regional Galati, ARDOR Bucuresti, Asociatia „Tinerii si Viitorul”.

Urmarind scopul proiectului, dezvoltarea personala a participantilor, s-a valorificat oferta de educatie nonformala, prin extinderea activitatilor de voluntariat, initiate de catre formatori. Participantii au fost pusi în situația practica, de a experimenta, de a se informa, de a se testa, de a se manifesta in cât mai multe situatii, conjuncturi noi pentru ei, inedite si creative.

S-au implicat 11 lucrători de tineret, fiecare avand o contributie unica in activitatile de formare a participantilor, dar și în atingerea majoritatii sferelor educatiei nonformale, prevazute strategic de catre politicile si programele de specialitate ale Ministerului Tineretului si Sportului: informare, consiliere, siguranta, educatie nonformala, abilitati practice, timp liber, sport, teatru, cultura, geografie, arhitectura, tradiții, mediu, sanatate.

Director: Daniel Gongu

scoala vara 2