Sâmbătă la prânz, lansarea cărții ”Conversații cu Regele Mihai”, de Stelian Tănase, la Casa Armatei. Jurnalistul Sebastian Oancea va susține un cuvânt introductiv

0

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 12:00, va avea loc la Cercul Militar Focșani lansarea titlului „Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români a Grupului Editorial Corint. La eveniment vor participa Stelian Tanase – scriitor, Elena Vijulie-Tănase – jurnalist, Sebastian Oancea – jurnalist și Ștefan Gheorghe, conf. univ. dr., Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea Danubius. Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe.
Prin acest turneu național de promovare, dorim să aducem în discuție aspecte mai puțin știute despre viaţa Regelui Mihai, copilăria, adolescența, anii în care a domnit, abdicarea, viața în exil, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. De aceea, turneul va include mai multe orașe din țară, unde vor fi organizate lansări și sesiuni de autografe cu domnul Stelian Tănase. Apărut pentru a marca un an de la dispariția Regelui Mihai, titlul Conversații cu Regele Mihai este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. Dialogul este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României. Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie şi în pofida ei, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.