S-au publicat regulile pentru reîncadrarea foştilor poliţişti şi recrutarea din „sursă externă”. 10.000 de posturi vacante

1

Ca urmare a faptului că , în perioada 2009 – 2015, Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile din subordine au înregistrat pierderi de personal de peste 15.000 de salariați şi că în anul 2016 în aceleași instituții există peste 10.000 posturi vacante, Guvernul a modificat şi completat, prin Ordonanţă de Urgenţă, Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, astfel încât să se permită reîncadrarea foştilor poliţişti, precum şi angajarea acestora din „sursă externă”.

Astfel, conform noul act normativ, pot fi reîncadrate ca poliţişti, în urma susţinerii unui concurs sau examen, persoane care au încetat raporturile de serviciu la cerere, prin demisie, prin numirea într-o altă funcție publică, ca urmare a reorganizării unității de poliție sau după pierderea capacității de muncă, dar pe care între timp și-au recăpătat-o.

De asemenea, pot fi încadrate direct sau transferate din instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, pe funcții de execuție vacante de polițist, persoane cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale. Raporturile de serviciu ale poliţiştilor din „sursă externă” nu vor putea  fi modificate prin delegare, detașare, mutare și transfer, timp de cel puțin trei ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității. Acestora li se vor acorda gradele profesionale în funcţie de pregătirea lor şi de vechimea în specialitatea corespunzătoare studiilor absolvite, raportate la cerinţele postului, se arată în Ordonanţa de Urgenţă nr.3/2016, intrată în vigoare  pe 25 februarie.

2.500 de posturi pentru reîncadrarea poliţiştilor şi militarilor disponibilizaţi din motive neimputabile

Angajări masive în poliţie, fără şcoală de specialitate

Peste 2.400 de locuri disponibile în instituţiile de învăţământ din cadrul MAI

Revoluţie în poliţie. Sute de agenţi devin ofiţeri

 

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.