Rețeaua de magazine Zamfir, preluată de Mega Image

0

O informație care circula de multă vreme, dar care a fost inițial negată de patroni, despre vânzarea rețelei de magazine Zamfir către retailerul Mega Image, s-a adeverit.

Soții Lilieana și Vasile Zanfir au vândut toate cele 12 unități comerciale din Focșani, Brăila, Panciu, Dărmănești, Adjud și Târgu Ocna, tranzacție pentru care și-a dat acordul Consiliul Concurenței. Tranzacția nu include și compania “Policalita”, care are o secţie de tranşare şi prelucrare a cărnii de vită şi porc, dar nici centrul gastronomic Food Shop& Bistro în centrul municipiului Focşani.

Practic, Mega Image și-a asigurat intrarea pe piața din Moldova.

“Zanfir este cea mai veche rețea de magazine din zona Vrancei și a fost înființată în anul 1991. De-a lungul timpului, retailerul și-a adjudecat și titlul de cea mai extinsă rețea din regiune, în acest moment operând 12 unități comerciale. Compania a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 188 de milioane de lei, în creștere cu 31% față de anul precedent și un profit de aproximativ 3 milioane de lei, în scădere cu 25% față de 2016. Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 676 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, compania a încheiat anul 2017 cu afaceri de 4,9 miliarde de lei, raportând o majorare de 14% prin comparație cu anul 2016”, potrivit publicației www.magazinulprogresiv.ro.