Rețea de prostituție și trafic de minori, cu ramificații și la Focșani, destructurată de DIICOT

0

La data de 12 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brăila, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Brăila, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în municipiile Brăila, Constanța și Focșani, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism. 

Au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, fiind reținute. Polițiștii au ridicat 12 telefoane mobile, un laptop, 10.882 de lei și 50 de euro. Din cercetări a rezultat faptul că bănuiții ar fi constituit o grupare infracțională organizată și ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obținerii de foloase materiale. Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare (inițiind cu acestea false relații de iubire) și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuințe din municipiile Galați, Brăila, Focșani și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin prostituție. În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila şi jandarmi. Totodată, aceștia au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale. (IPJ Brăila)

La data de 12.06.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de cinci inculpați, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani,  urmând să fie prezentați Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. (sursa: DIICOT)