Programul de circulaţie a trenurilor pentru Miercurea Ciuc, Iași și Blaj în timpul vizitei Papei Francisc

0

În perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, CFR Călători informează că are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor, astfel:
– Se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:
Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc;
Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc;
Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj şi retur;
Cluj Napoca – Blaj şi retur.
– Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti – 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc – 1 iunie şi Blaj – 2 iunie.
– Se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie:
Braşov – Miercurea Ciuc şi retur;
Târgu Mureş – Gheorghieni – Miercurea Ciuc şi retur;
Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur; Adjud – Roman – Paşcani – Iaşi şi retur;
Vaslui – Iaşi şi retur; Braşov – Blaj şi retur;
Sibiu – Blaj şi retur;
Teiuş – Blaj şi retur,
În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online. CFR Călători a menţinut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului. Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, eşalonat, iar prioritate au grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorităţi locale.
Cei interesaţi pot consulta programul de circulaţie detaliat (trenurile din graficul obişnuit de circulaţie, trenuri suplimentare, trenuri special comandate) şi reactualizat. Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie 2019, CFR Călători roagă pe toţi pasagerii:
– să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor;
– să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători;
– să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări. (comunicat CFR Călători)