Primarul din Panciu acuză CUP SA de distrugerea domeniului public

0

Primarul Iulian Nica acuză operatorul de apă-canal, SC CUP SA – Sucursala de Apă și Canal Panciu, de distrugere a domeniului public al orașului, prin lucrările de intervenție repetate și neautorizate la rețeaua de distribuție a apei potabile. Edilul-șef a declarat că, în ultima perioadă, lucrările executate de SC CUP SA au deteriorat covorul asfaltic de pe mai multe străzi din zona centrală, care au fost modernizate și reabilitate cu fonduri europene.
Iulian Nica afirmă că operatorul de utilități nu a readus respectivele străzi la situația anterioară lucrărilor de intervenție, fapt ce prejudiciază nu numai imaginea orașului, ci și autoritatea publică locală, care ar putea fi obligată de finanțator să returneze banii cheltuiți pentru modernizarea infrastructurii rutiere.
„În numele păncenilor, pe care îi reprezint, condamn atitudinea operatorului de apa-canal, SC CUP SA, care distruge, în mod repetat, domeniul public, prin intervențiile neautorizate la rețeaua de apă a orașului. Pentru SC CUP SA a devenit o practică executarea unor lucrări de reparații fără obținerea avizelor necesare de la Primăria Orașului Panciu și fără achitarea taxei de intervenție pe domeniul public, stabilită prin HCL143/29 noiembrie 2016, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2017. După fiecare lucrare, SC CUP SA are obligația de a lua toate măsurile pentru ca, străzile din zona unde s-a intervenit, să fie readuse la situația anterioară. Acest lucru nu s-a întâmplat, drumurile fiind «peticite» cu pavele sau «plombate» de mântuială. Printre străzile afectate de lucrările executate de SC CUP SA se numără: Aleea Nicolae Titulescu (fostă Angerului), Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, Ghiocei, Mihai Viteazu, Bulevardul Independenței, Ciprian Porumbescu, Libertății, Ioan Slavici, Rozelor și Progresului“, a precizat primarul Iulian Nica.
Ultima intervenție neautorizată s-a efectuat în ziua de marți, 5 septembrie 2017, pe Aleea Nicolae Titulescu, în zona blocurilor ANL. Primarul Iulian Nica a cerut operatorului de apă-canal sistarea lucrărilor și a anunțat că va acționa în instanță SC CUP SA pentru recuperarea pagubelor provocate de distrugerea asfaltului.

„Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă una dintre prioritățile Primăriei Orașului Panciu. În acest sens, au fost inițiate și promovate proiecte de investiții privind reabilitarea și asfaltarea străzilor, pentru care au fost accesate atât fonduri europene, cât și fonduri guvernamentale. În 2015, administrația locală a finalizat reabilitarea unui număr de 18 străzi, prevăzute de proiectul «Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public», cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. În aceeași perioadă, au fost modernizate și străzile Progresului, Rozelor şi Ioan Slavici, prin proiectul european «Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu» care, pe lângă lucrările specifice de conservare şi restaurare la Monumentul Eroilor şi cele de restaurare la Paraclisul subteran al Mănăstirii Brazi, a prevăzut şi modernizarea infrastructurii rutiere din zonă. În prezent, implementăm proiectul «Modernizare tramă stradală din zona centrală a orașului Panciu». Până în acest moment, au fost reabilitate și asfaltate străzile: Angerului, Pieței, Heliade Rădulescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Angeliului, Republicii, 1 Iunie și 13 septembrie. Pregătim pentru asfaltare străzile Silvestru Jim, Dumbrava și Mihai Eminescu, care face legătura cu cartierul Neicu. Sunt investiții majore, de care orice operator de rețele publice trebuie să țină cont. Tocmai de aceea, solicit în mod public SC CUP SA, luarea tuturor măsurilor care se impun pentru refacerea străzilor deteriorate de lucrările de intervenții și readucerea lor în starea de dinaintea executării acestor lucrări. În condiţiile în care solicitarea Primăriei Panciu nu va fi luată în considerare, ne vom adresa justiţiei! Vom face plângere penală împotriva SC CUP SA care, în opinia noastră, se face vinovată de săvârşirea mai multor infracţiuni de distrugere a domeniului public şi vom cere instanţei despăgubirile prevăzute de lege!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu