Precedent periculos pentru TVR, în justiție: a câștigat dreptul de a nu mai plăti taxa radio-tv

1

Se anunță vremuri grele pentru televiziunea și radioul de stat, după ce instanța i-a dat dreptate unui român, care acum nu mai e nevoit să plătească taxa radio-tv lunară. logospsCătălin Popa, absolvent de filosofie la Sorbona, a trăit o vreme în Paris, dar într-un final dragostea de țară și de oamenii dragi l-au adus înapoi în România. Revenit acasă, el a început un adevărat război pentru a scăpa de taxa radio-tv, reținută lună de lună la plata facturii la electricitate, pe care o consideră aberantă. El a dat în judecată Guvernul, Societatea Română de Televiziune şi Electrica, iar după patru ani de proces instanța i-a dat dreptate.

emigrantul„M-a intrigat în momentul în care am văzut că inclusiv asociaţii de nevăzători, întreprinderi în care lucrau nevăzători, erau obligate să plătească această taxă absurdă, o taxă TV, pe urmă firmele, printre care şi a noastră, deoarece noi nu venim la serviciu pentru a urmări ştirile TV. Suntem singura firmă din România care a reuşit în instanţă şi obligarea Electricii şi a TVR-ului de-a nu ne mai emite alte facturi şi de-a ne storna toate facturile şi sumele care erau percepute până la un moment dat”, a declarat Cătălin Popa, citat de Digi 24.

Victoria sa în instanță constituie un precedent periculos în justiție, românii nemulțumiți de plata taxei radio-tv putând invoca în instanță cazul său și putând avea, implicit, câștig de cauză.

1 COMENTARIU

  1. Nu e chiar asa de periculos precedentul avand in vederea motivarea solutiei. S-a pus in discutie posibilitatea urmaririi postului, ori nu prea vad cum ar putea o persoana fizica sa demonstreze ca nu are cum sa vizioneze TVR.

Comments are closed.