Polițiștii fac campanii pe linie de alcool, șoferii îi ignoră

0
Politia rutiera

Deși polițiștii au anunțat ample campanii de descurajare a consumului de alcool la volan, șoferi continuă să se urce la volan după ce au băut alcool. S-a întâmplat și pe 3 ianuarie, când trei conducători auto s-au ales cu dosare penale.

La data de 3 ianuarie a.c., ora 10.34, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat un bărbat, de 31 ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 D, pe raza comunei Bolotesti, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 3 ianuarie a.c., ora 17.58, un bărbat, de 67 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 169, din direcția Tîmboești-Dumbrăveni, pe fondul neatenției în conducere, a intrat în coliziune frontală cu un atelaj hipo, neînregistrat, nesemnalizat corespunzător și condus din sens opus de un bărbat, de 63 ani. În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului atelajului, a rezultat o concentrație 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară  a doi bărbați care se aflau în atelajul hipo. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 3 ianuarie a.c., ora 18.53, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 57 ani, din comuna Slobozia Ciorăști, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație  de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

SURSA: IPJ Vrancea