PNL va susține în continuare prețul de 107 lei per gigacalorie

0

După ce Instituția Prefectului Județul Vrancea a dat aviz de nelegalitate hotărârii Consiliului Local Focșani privind stabilirea unui tarif de 107 lei/Gcal, în cazul focșănenilor racordați la sistemul centralizat al SC ENET, primarul Cristi Misăilă a inițiat un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii respective, de anul trecut: ”28. proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului local nr. 514/2017 privind completarea HCL nr. 341/2010 privind realizarea pe termen mediu a unei politici tarifare referitoare la preţul de referință al energiei termice pentru populaţie necesară implementării proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului FOCŞANI pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterea eficienţei energetice” finanţat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 3, cu modificările și completările ulterioare”. Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani de miercuri, 14 februarie. Liberalii au anunțat, deja, că susțin, în continuare, stabilirea tarifului gigacaloriei la 107 lei pentru populație și că nu vor vota pentru revocarea hotătârii.

”Consilierii municipali ai Partidului Național Liberal au avut și au în vedere un preț mai mic al gigacaloriei (107 lei), astfel încât focșănenii să plătească mai puțin pentru căldura furnizată de ENET. De aceea, PNL a inițiat în Consiliul Local proiectul privind scăderea prețului la agentul termic, proiect care a produs efecte, altfel Instituția Prefectului n-ar fi cerut revocarea hotărârii.
Avizul de nelegalitate dat de Instituția Prefectului este consultativ, iar consilierii PNL vor susține în ședința ordinară din 14 februarie menținerea prețului de 107 lei per gigacalorie, la un nivel suportabil pentru cetățenii racordați la ENET.
Investițiile cu fonduri europene făcute în ENET trebuie să fie în avantajul clienților sistemului centralizat, în sensul menținerii facturilor la un nivel suportabil. Nu este posibil ca într-o lună de iarnă facturile la căldură să aibă valori foarte mari, de 600 – 700 lei pentru un apartament.” (Departament Comunicare PNL Focșani)