PNL este alături de președintele Iohannis, văzut ca garant al democrației în România

0

În anul în care România celebrează Centenarul de la Unirea din 1 Decembrie 1918, țara încă duce o luptă. Cea pentru a menține valorile europene, occidentate, democratice. Prin ceea ce face în aceste vremuri PSD, prin Liviu Dragnea și marionetele sale de la Guvern și din Parlament, România se îndepărtează de valorile care au călăuzit lupta pentru unitate a străbunilor, de la 1918. Am văzut că PSD încearcă să se lipească ca o râie de momentul Unirii, pozând în așa-numit partid istoric, într-o rescriere a trecutului. Nu, domnilor din PSD, voi sunteți și veți rămâne urmașii comuniștilor! Iar prin acțiunile voastre antidemocrațice, de atac permanent la Justiție, la valorile occidentale, îndepărtați și mai mult România de la parcursul ei firesc spre Vest, apropiindu-ne mai mult către tovarășul Putin! A spus-o clar și președintele Franței, Emmanuel Macron, vorbind într-un interviu televizat despre ”unii” în România care atacă pilonii democrației și vor să slăbească Justiția! Acești ”unii” sunt pesediștii. Se vede de la Bruxelles, de la Paris, se vede clar și în România!

Românii trebuie să știe că PNL este alături de președintele Klaus Iohannis în lupta sa politică pentru a menține România pe drumul cel bun. O luptă care nu trebuie pierdută și care se va purta aici, în România, pentru menținerea parcursului nostru european, cel care ne-a adus, în 1918, Marea Unire.

Macron a spus că în toată Europa sunt în creștere tendințele populiste, iliberale. ”În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de cealaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: “Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron.

În contextul în care din Occident se vede clar cine poartă atacul la democrație, ce face Guvernul lui PSDragnea? Se pregătește de un nou episod ”noaptea ca hoții” și de o nouă plecare a unui premier, al treilea, într-un singur an de zile. Se pare că Viorica Vasilica Dăncilă a dezvoltat propria sa conștiință și se teme de atenționările externe în cazul în care se va mânji să adopte o ordonanță pe Justiție dictată de Dragnea, pe modelul OUG 13/2017, ordonanța grațierii și modificarea Codurilor penale, din mandatul lui Sorin Grindeanu! Tot mai desele și vocalele scandări ale românilor privind scăderile de salarii sunt un alt motiv pentru care Dăncilă vrea să îl lase pe Dragnea singur în barcă.                                                          Aceasta este realitatea, stimați români, stimați vrânceni! La o sută de ani de Românie modernă, PSD atacă fundamentele democratice care ne-au consolidat ca națiune și îi umilește și își bate joc de români, fie că vorbim de cei de acasă, cărora le taie salariile și le fură pensile, ori de cei din Diaspora, care susțin financiar România.

Deputat Ion Ștefan