Percheziții în Vrancea, la tăietori de lemne

0

Poliţiştii din Vrancea și Galați au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma legitimării a peste 90 de persoane şi a 22 autovehicule controlate, au fost constatate 2 infracțiuni flagrante de tăiere ilegală și furt de arbori şi 13 abateri contravenţionale, fiind confiscaţi 6,2 m.c. lemn de foc.

La data de 14 decembrie a.c., în intervalul 03.30-11.30, polițiștii vrânceni alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au organizat o acţiune pe raza comunei Ploșcuțeni, din județul Vrancea și a comunei Buciumeni, din județul Galați, pentru reducerea fenomenului de tăiere ilegală de arbori din suprafețele împădurite.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare în urma cărora 4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri și au fost ridicate unelte susceptibile a fi folosite în activitatea infracțională.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 2 infracţiuni flagrante de tăiere ilegală și furt de arbori și au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.460 lei. Totodată, au fost confiscaţi 6,2 m.c. lemn de foc, ce au fost lăsaţi în custodia ocolui silvic.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

SURSA: IPJ Vrancea